Breakfast - smażony oscypek z żurawiną.
Proste, ale naprawdę pyszne. Niektórzy uważają, że ekstrawaganckie (bo oscypek? Smażony? I żurawina? Takie słone z czymś słodkim? Słodko-kwaśnym raczej. No kto by pomyślał...). Nieważne. Ładnie wygląda i rewelacyjnie smakuje.
Oscypek (najlepszy jest taki w formie walca, najlepiej się kroi i wystarczy na dwie-trzy osoby)
Konfitura z żurawiny
Olej do smażenia
Rozgrzewamy olej na patelni. Oscypek kroimy na plasterki grubości ok. pół centymetra. Kładziemy na gorącym oleju, smażymy ok. minuty po każdej stronie. Następnie podajemy z żurawiną.
Cała prosta, szybka, genialnie pyszna filozofia.
Oscypek (najlepszy jest taki w formie walca, najlepiej się kroi i wystarczy na dwie-trzy osoby)
Konfitura z żurawiny
Olej do smażenia
Rozgrzewamy olej na patelni. Oscypek kroimy na plasterki grubości ok. pół centymetra. Kładziemy na gorącym oleju, smażymy ok. minuty po każdej stronie. Następnie podajemy z żurawiną.
Cała prosta, szybka, genialnie pyszna filozofia.
nie przepadam :D
OdpowiedzUsuńhttp://weeronika-blog.blogspot.com/
Też to uwielbiam! :D
OdpowiedzUsuńo tak <3
OdpowiedzUsuńWygląda pyszniee . <3 . ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńJestem tu nowa i chciałabym dobrze zacząć, wieć zapraszam na www.smak-malinek.blogspot.com
Pozdrawiam ;*
Yummy! :D
OdpowiedzUsuńGenialne ;D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplutko i zapraszam do mnie ;http://expectancee.blogspot.com/
Nienawidzę oscypków ;/ Ale fajny blog ;p Zapraszam do mnie :D
OdpowiedzUsuńBędę musiała kiedyś spróbować upichcić sobie coś takiego. Zapraszam na mojego nowego bloga www.ella-official.blogspot.com mam nadzieję,ze chociaz wpadniesz i zobaczysz co mam do zaprezentowania :)
OdpowiedzUsuńno wlasnie oscypek na patelni? heh ;) uwielbiam oscypki.. będę musiala sprobowac Twojego przepisu :)
OdpowiedzUsuńJa zamiast na patelni to po prostu wrzucam takie pojedyncze małe oscypki to mini-piekarnika i nastawiam na kilka minut na pieczenie w ok 180stopniach. Pychotka :))
OdpowiedzUsuńJadłam wczoraj, tylko z grilla, uwielbiam :))
OdpowiedzUsuń